Populair

Populair

Populair

Autoruit vervangen verzekering

Een ruit van uw auto moet vervangen worden. Wordt dat volledig vergoed door de verzekering? En hoe zit het met uw eigen risico? Voordelig Autoglas schept graag duidelijkheid voor u!

Autoruit vervangen: wel of niet verzekerd?

Om in aanmerking te komen voor vergoedingen voor algemene ruitschade, moet u een WA+-autoverzekering hebben. Onder WA+-verzekeringen vallen de beperkt- en volledig-casco autoverzekeringen. In het geval van de beperk cascoverzekering wordt ruitschade door een ongeval echter niet vergoed.

Waar de reparatie van een sterretje in uw ruit volledig gedekt wordt met een WA+-verzekering, is dat meestal niet het geval bij de vervanging van uw autoruit. De kosten van vervanging zijn namelijk hoger dan de reparatie van een sterretje. Het gevolg is dat u vaak wel eigen risico moet betalen.

Het kan echter zijn dat uw specifieke verzekeraar de vervanging van autoruiten wél volledig vergoed. Dit verschilt per verzekeraar. Is dat niet het geval? Vraag tijdens het maken van uw afspraak aan de montagepartner of en hoeveel van uw eigen risico door hen vergoed wordt. De meeste garages doen dit namelijk!

Eigen risico betalen bij de vervanging van uw autoruit

Het is altijd raadzaam om na te gaan of uw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met verschillende garages. Bij deze garages betaalt u vaak geen eigen risico wanneer er een sterretje in uw ruit gerepareerd moet worden.

In het geval van de vervanging van uw ruit, betaalt u vaak wél eigen risico of u moet de kosten volledig zelf betalen. Er zijn echter verzekeraars waar het vervangen van uw ruit ook volledig vergoed wordt. 1 op de 3 verzekeraars dekt dit volledig. Bij een aantal verzekeraars betaalt u maar een gedeelte van uw eigen risico. Controleer dus de polisvoorwaarden van uw verzekeraar. Tijdens het maken van uw afspraak kunt u dit ook door onze garages laten controleren.

De montagepartners van Voordelig Autoglas vergoeden vaak een gedeelte of het volledige eigen risico dat u moet betalen. De administratieve afhandeling met de verzekering, dat doen zij ook voor u. Gemakkelijk en voordelig! 

Invloed op de schadevrije jaren van uw autoverzekering

Het repareren van ruitschade of de vervanging van uw autoruit, kan gevolgen hebben op de wijze waarop omgegaan wordt met de schadevrije jaren. Dat heeft op haar beurt weer gevolgen voor het premiebedrag dat u per maand betaalt voor uw verzekering. Wederom is het aan te raden om uw polisvoorwaarden hierop na te slaan.

Bekijk hoeveel het kost om uw voorruit, zijruit of achterruit te vervangen. Uiteraard kunnen wij u bij uw aanvraag helpen bij het uitzoeken van eventuele vergoedingen door uw verzekeraar.