Populair

Populair

Populair

Keurmerk

Autofabrikanten concentreren zich op het vervaardigen van carrosserie, motoren, enz. De fabricage van glas laten ze graag aan specialisten over. Zo heeft elke auto zijruiten van gehard glas. Tijdens het proces wordt het glas eerst tot bijna aan het smeltpunt verhit en daarna razendsnel afgekoeld. Met als resultaat dat als de autoruit onverhoopt breekt, deze uiteen valt in duizenden kleine stukjes en je jezelf niet kan verwonden aan scherpe glasscherven.

De voorruit daarentegen is gemaakt van gelaagd glas. Zoals de naam al zegt, bestaat de ruit uit (twee) lagen met daartussen en flinterdunne laag polyvinyl butyral. Deze PVB zorgt ervoor dat het glas bij inslag niet breekt. Veiligheid voorop dus.

Op elke ruit treft u een blokje met ingegraveerde tekst. Veel cijfers en letters, voor een leek abracadabra. Dit is het keurmerk van de glasfabrikant. In de bovenste regel staat de naam van het bedrijf, maar ook o.a.het type ruit (gelaagd of gehard), de DOT (toelatingsnummer voor de Amerikaanse markt), en het E-keurmerk staan vermeld. In deze code krijgt elk Europees land een nummer. Zo is Duitsland bijvoorbeeld E1, Frankrijk E2, enz. Ons landje heeft code E4. In de onderste regel van het tekstblokje vind u het productietijdstip. Een 9 met vijf bolletjes erachter betekent mei 2009.

Alle door Voordelig Autoglas geleverde autoruiten zijn voorzien van dit belangrijke E-keurmerk. Loop gerust bij ons binnen als u meer wilt weten over de veiligheidsnormen die wij in uw belang hanteren.

Hoofdkantoor & Werkplaats Morsestraat 7, 4004 JP Tiel
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.5!
Lees klantervaringen